Strešne odduhe Klöber Rovia na strehi

Odduh – element, potreben skoraj na vsaki strehi

Odduh za vsako streho

Odduh je strešni element, ki ga zasledimo na večini streh. Služi kot zaključek različnih prezračevalnih poti speljanih na streho. Uporabljamo ga za prezračevanje sanitarnih prostorov in odzračevanje komunalnih kanalizacijskih vodov. Najpogosteje ga uporabljamo za prezračevanje ventilatorskih cevi iz kuhinj in kopalnic.

Sodobne kuhinjske nape, ki jih uporabljamo, producirajo čedalje večje pretoke zraka. Pot zraka do strehe in na streho se mora temu primerno prilagajati. Sodobne odduhe imajo zato večji premer, kot smo ga bili vajeni v preteklosti.

Klöber v svoji ponudbi predstavlja različne vrste univerzalnih odduh, ki jih lahko vgradimo na skoraj vse strešne kritine. Odduhe so prilagojene za vgradnjo na opečnih (npr. Jungmeier, Creaton, Tondach, Erlus, …), betonskih (npr. Bramac, Esal, Strešniki Golob, …)  in kovinskih (npr. Gerard, Hosekra, Trimo, …) kritinah. Obstajajo tudi rešitve strešnih prebojev za strehe iz naravnega škrilja in bitumenske skodle.

Univerzalni zračnik za kovinske strehe
Primer univerzalnega odduha za kovinske strehe

V naši ponudbi imamo univerzalne odduhe različnih premerov 100 mm, 125 mm in celo 150 mm. Poleg vsem znane klasične oblike odduha, ponujamo tudi ploščate odduhe. Ploščati odduh linije Solar Line je možno vgraditi pod sončne kolektorje ali druge panele na strehi.

Za pravilno delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Več informacij.

Spletna stran jungmeier.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Če piškotkov ne želite, jih lahko, onemogočite v vašem spletnem brskalniku.

Zapri obvestilo