Cosmo antrazit engoba

Moderen velikoformatni strešnik Jungmeier Cosmo

Velikoformatni stiskani opečni strešnik Cosmo s svojo umirjeno strukturo naredi streho privlačno v vseh okoljih.

Strešnik Cosmo je optimalen za sanacije, prenove in novogradnje v mestu in na podeželju. Strešniki izdelani iz naravnega materiala – gline, so okolju prijazni proizvodi, ki zagotavljo kvalitetno in udobno bivanje. Streha pokrita z glinenimi strešniki “diha”, se hitro suši in ne obremenjuje okolja. Glineni strešniki s široko paleto naravnih barv ustvarjajo toplino in zagotavljajo zdrave in udobne bivalne pogoje.

Odlikuje jih velika odpornost proti UV žarkom, kislinam ter bazam. So čvrsti, negorljivi in odporni proti zmrzovanju. Ne zahtevajo nobenega vzdrževanja in dosegajo dolgo življenjsko dobo. Glinene strešnike lahko v celoti in popolno recikliramo.

Jungmeier Cosmo platinasto siva engoba - streha z točkovnimi in linijskimi snegolovi
Jungmeier Cosmo platinasto siva engoba – streha z točkovnimi in linijskimi snegolovi
Strešnik Cosmo je tehnično brezhiben in najboljši v skupini podobnih strešnikov.

Po obliki sodi med strešnike modernega videza, ki s svojo ponvasto strukturo tvori elegantno strešno površino. Dvojni stranski žleb s prečnim odvajanjem vode optimalno varuje streho pred vstopom vode, saj v celoti in brezkompromisno vrača vodo nazaj na ponvasto površino strešnika. Tam ustrezne tehnične rešitve zagotavljajo, da voda ostane na površini in tako neovirano odteka. Izjemne prečne in vzdolžne ojačitve tvorijo čvrsto in kompaktno formo, ki klubuje velikim strešnim obremenitvam obenem pa izpolnjuje tudi estetske zahteve današnjega časa.

Prednosti opečnega strešnika Cosmo:
  • Dvojna globoka stranska zareza omogoča tesno prileganje in odlično odvajanje vode. Takšna izvedba kanalov poveča varnost pred nalivi, vdorom snega ter prahu ob močnih vetrovih. Skupaj s spodnjimi rebri tvori v prečnem prerezu labirint, ki povečuje vodotesnost strešnika.
  • Dodatni prečni usmerjevalni kanal vrača vodo nazaj na ponvasto površino strešnika ter tako preprečuje natekanje vode – polnenje kanalov strešnika pod njim.
  • Majhna poraba od 10,9 do 11,5 kos/m² omogoča hitro in ekonomično pokrivanje strehe. Majhen razpon porabe ~0,6 kos/m² le minimalno vpliva na podražitev strehe zaradi neugodnega letvanja.
  • Vertikalna pomičnost 2 cm.
  • Zgoraj ponvast – spodaj raven z močnimi vzdolžnimi ojačitvami tako na sredini strešnika kot tudi pod žlebom.
  • Izredeno močna prečna ojačitev se zaključi z ojačitvijo na meji med ponvico in žlebom.
  • Nič ni prepuščeno naklučju vse podrobnosti so skrbno izdelane in oblikovane.
  • Strešniki so engobirani – dodatna zaščita pred vremenskimi vplivi in propadanjem.
  • Dobavljivi v naravno rdeči, rdeči engobi, bakreno rjavi engobi, črni engobi, platinasto sivi engobi in črni ter havana glazuri.
Primer vgradnje levega in desnega krajnika, izrez na strešniku prikazuje pot vode iz stranskega kanala nazaj na površino strešnika.
Primer vgradnje levega in desnega krajnika, izrez na strešniku prikazuje pot vode iz stranskega kanala nazaj na površino strešnika.

 

Izvedba slemena z uporabo nosilcev slemenske letve, slemenjaki so pritrjeni s slemenskimi sponkami, pod slemenjaki je slemenski trak, na strehi je izveden zračni kanal in uporabljena paroprepustna folija kot sekundarna kritina.

Za pravilno delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Več informacij.

Spletna stran jungmeier.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Če piškotkov ne želite, jih lahko, onemogočite v vašem spletnem brskalniku.

Zapri obvestilo