Koramic Actua: izjemno lep, varen in eleganten strešnik

Prednosti ravne opečne strešne kritine Actua

Strešna kritina Koramic Actua – eleganca in tehnična dovršenost v vseh pogledih, brezkompromisno najboljši

V skupini strešnih modelov z integriranim sistemom varovanja streh pred neurji zasluži strešnik Actua še prav posebno pozornost zaradi izjemno lepe, čiste in elegantne linije, ki je še posebej primerna za moderno minimalistično arhitekturo. Kljub bogati preprostosti in eleganci pa dosega in presega vse zahteve po varnosti streh v modernih klimatskih pogojih.

Strešniki z integriranim SturmFix 2.0 sistemom ustrezajo in izpolnjujejo zahteve po varnosti streh pred neurji, ki so predpisane v novem standardu DIN 1055 poglavje 4. Strešnik Actua tako ustreza vsem zahtevam standarda glede vetrne obremenitve kot tudi zahtevam klimatsko močno onesnaženih in obremenjenih področij.

Laboratorijske meritve in poskusi so pokazali, da prenese strešnik Actua 2.200 N/m² podtlačne obremenitve. To je trenutno največja izmerjena vrednost obremenitve, ki jo lahko prenesejo ravni gladki strešni modeli. Meritve so izvajali na površini na kateri je bil s sturmFix sponko pritrjen le vsak drugi strešnik. Izračun pokaže, da prenese nevihtna sponka ~400 N obremenitve.

 

Dodatna prednost strešnika Actua se kaže v načinu vgradnje. Strešnik Actua lahko polagamo v vrste ali z zamikom. Za arhitekte je še posebej zanimivo pokrivanje z zamikom. Zaradi zamikanja strešnik prav nič ne izgubi na zanesljivosti in varnosti proti neurjem, saj ima vsak strešnik na spodnji strani dva utora, ki zanesljivo vpenjata glavo nevihtne sponke. Učinkovitost in uspešnost s SturmFix 2.0 – nevihtno sponko varovanih strešnikov je izjemna.

Montaža nevihtne sponke SturmFix in pritrditev strešnika Actua
Montaža nevihtne sponke SturmFix in pritrditev strešnika Actua

Poleg lepega estetskega videza in izjemne varnosti pred neuriji je strešnik Actua še prav posebej zanimiv zaradi izredno bogatega izbora dodatnih strešnih elementov. Tako široko paleto dodatnih strešnih elementov zagotavlja in nudi le tovarna Koramic pri strešnem modelu Actua. Čelni strešnik je tako dobavljiv v dveh izvedbah: kot polovička in kot osnovni strešnik. Osnovni strešnik in polovička sta lahko leva in/ali desna. Osnovne oblike čelnega strešnika so krajnik, zaključni strešnik in zaključni slemenski zračnik. Za izvedbo čela strehe imamo tako na izbiro kar 12 različnih strešnih elementov.

Prednosti strešnika Actua:
  • Eleganten, moderen in varen strešnik oblikovan tako, da zadosti vsem arhitekturnim slogom in zahtevam.
  • Nič ni prepuščeno naklučju vse podrobnosti so skrbno izdelane in oblikovane.
  • Primeren za vgradnjo na položne strehe od 10 stopinj navzgor.
  • Velika vertikalna pomičnost 4,5 cm omogoča in olajša izdelavo raznih strešnih detajlov.
  • Dvojna globoka stranska zareza omogoča odlično odvajanje vode. Priporočamo pokrivanje z zamikom.
  • Majhna poraba od 10,5 do 11,8 kos/m² omogoča hitro, ekonomično pokrivanje strehe z minimalnim vplivom na podražitev strehe zaradi neugodnega letvanja.
  • Izjemno široka paleta dodatnih strešnih elementov zagotavlja izdelavo še tako zahtevnih streh.
  • Zgornja ravna površina je lepo speljana in polkrožno zaključena. Takšna izvedba strešnika omogoča pokrivanje neravnih – ločnih strešnih površin. Lokalne neravnosti podkonstukcije se tako manj opazijo, kot če bi bil strešnik na spodnjem koncu ravno odrezan.
  • Izredno močne vzdolžne ojačitve na spodnji strani strešnika dajejo potrebno togost in nosilnost “ploščatega” strešnika.
  • Dobro zapiranje in tesnenje strešnika omogoča enostavno in varno izvedbo strešnih grebenov in žlot.

Za pravilno delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Več informacij.

Spletna stran jungmeier.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. Z nadaljnjo uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov. Če piškotkov ne želite, jih lahko, onemogočite v vašem spletnem brskalniku.

Zapri obvestilo