Strešni folije KlöberPrezračevalni trak KlöberSanitarne odduhe KlöberStrešni elementi Klöber Roll-FixKlöber SolarLine dodatki za solarne panele
Za več informacij pokličite: 041 320 706

Odduhe Klöber Rovia® genialna rešitev za vsako streho!

Klöber Rovia® strešni sistemi so namenjeni za prezračevanje ventilatorskih cevi iz kuhinj in kopalnic, za prezračevanje sanitarnih prostorov in odzračevanje komunalnih kanalizacijskih vodov.

Odduhe Klöber Rovia® genialna rešitev za vsako streho!Odduhe Klöber Rovia® genialna rešitev za vsako streho!

Odduhe Klöber Rovia® - različni nastavkiOdduhe Klöber Rovia® - različni nastavkiSistem je univerzalen in omogoča različne tipe povezav. Tako lahko zunanjo cev s kapo zamenjamo z antenskim prebojem ali pa nanj namestimo cev za odvod dimnih plinov.

Strešnik Klöber Rovia® - Univerzalni strešni preboj je primeren za skoraj vse vrste streh in strešnih kritin. Prilagodljiva osnovna plošča se zanesljivo prilega na vsak strešnik in zagotavlja tesnenje zgoraj/spodaj s tesnilnim plisiranim robom, vzdolžno pa tesnenje zagotavljata dva stranska žleba, ki se prilagodita vsaki formi kritine. Pod spodnjim robom je nanešen sloj trajno elastičnega lepila, ki omogoča trajno elastično vez med kritino in odduho. Nad strešnim prebojem sta nakazani mesti za pritrditev strešnika na leseno letev.

Gibljiva priključna cev iz posebno mehkega PVC-ja predstavlja povezavo med vodilom cevi in strešnikom ter ustvarja spoj med prezračevalno cevjo in streho. Spoj med strešnikom in vodilom cevi zagotavlja jeklena vzmetna objemka debeline 1.5 mm. Na nasprotni strani gibljive cevi je nameščen debelostenski cevni priključek oziroma reducirka, ki omogoča priključitev odduhe na odzračevalno cev. Reducirka premera DN70/DN125 je izdelana iz trde 2,5 mm debele PVC plastične mase odporne na vremenske vplive in staranje. Različne dolžine cevi in variabilni premer reducirke omogoča veliko izbiro pri vgradnji.

Sistem je patentiran in preprosto »genialen«.

Strešna odduha Klöber Rovia® je izdelana tako, da omogoča optimalno prezračevanje in odzračevanje cevi ter hitro montažo. Hitra in enostavna montaža ne zahteva uporabe orodja. Kolenski zglob je nastavljiv in omogoča prilagoditev odduhe na različne strešne naklone v razponu od 5°do 50° Za zelo nizke naklone oziroma ravne strehe so dobavljive posebne izvedbe strešnih odduh.

Odduhe Klöber Rovia® preprosto sestavimo brez orodja

 • najprej povežemo gibljivo cev z osnovno ploščo strešnika ter vložnim tulcem
 • strešnik pritrdimo na letev
 • na strešnik namestimo kolenski pokrov in z rotiranjem pokrova za 180° dosežemo vertikalno lego zunanje cevi s kapo v območju od 20° do 50° naklonskega kota strehe
 • preprosto privijemo cev s kapo in zategnemo spoj

Odduhe Klöber Rovia® preprosto sestavimo brez orodjaOdduhe Klöber Rovia® preprosto sestavimo brez orodja

 

Klöber tesnilna manšeta

S Klöberjevo tesnilno manšeto zanesljivo preprečimo vdor zraka, vode in vetra ob cevi, ki vodi skozi streho.S Klöberjevo tesnilno manšeto zanesljivo preprečimo vdor zraka, vode in vetra ob cevi, ki vodi skozi streho.

Značilnosti in prednosti izdelka

 • primerno za področja z neugodnimi vremenskimi pogoji
 • je izredno trpežno in zato primerno za notranjo uporabo pri visokih temperaturah in za zunanjo uporabo pri zelo nizkih temperaturah
 • zaradi svoje elastičnosti in posebne konstrukcije je manšeta primerna za vse strešne naklone 
 • primerno tako za mehke kot trde priključne gibljive cevi
 • pritrditev na katerokoli podlago (sekundarna kritina, deske)
 • za strehe z naklonom med 10° - 70°
 • prožen material omogoča vgradnjo prezračevalnih cevi od ∅ 100 mm dalje
 • vgradnja skupaj s Klöber lepilnim trakom zagotavlja popolno zaščito in tesnenje strešne konstrukcije pred dežjem in vplivom vetra
 • UV odporno EPDM tesnilo
 • enostavna namestitev
 • primerna za notranjo in zunanjo uporabo

S Klöberjevo tesnilno manšeto zanesljivo preprečimo vdor zraka, vode in vetra ob cevi, ki vodi skozi streho.

   

ISO certifikat tovarne Jungmeier

jungmeier_tuv_iso_certifikat-s

Zahteven sistem upravljanja in nadzora kvalitete, ki je podvržen najstrožjim kriterijem preizkušanja imajo že od leta 1996. Pridobili so certifikat po standardu DIN EN ISO 9002 in certfikat po DIN EN ISO 9001.

Kontaktni podatki

HROVAT UB d.o.o.

Krakovska cesta 25, 1230 Domžale, Slovenija
ID za DDV: SI20831200

gsm: 041 320 706
telefon: 01 / 72 12 089
faks: 01 / 72 26 836

www.hrovat-ub.si ¦ www.jungmeier.si
e-mail: hrovat@jungmeier.si