jungmeier_euro_2000_gumb-onjungmeier_falzziegel_gumb-onjungmeier_karthago_gumb-onjungmeier_mondo_gumbJungmeier Planojungmeier_universo_gumb-onjungmeier_bobrovec_gumbjungmeier_cosmo_gumb-onkoramic_actua_gumb-onjungmeier_stresni_dodatki_gumb-on
Za več informacij pokličite: 041 320 706

Sporočilna vrednost strešnega okrasa

Palčki na vrtu, okras na avtomobilskem hladilniku ter strešni okrasi so v današnjem času nekaj posebnega. Lastnikom omogočajo polepšanje njihovih nepremičnin, domov in streh, ki tako dobijo bolj individualen značaj in obenem pritegnejo pozornost sosedov, prijateljev in mimoidočih. Strešni nakit ni izum današnjega časa, temveč izvira iz starodavnih časov, ko so ljudje krasili strehe in svoje domove, da bi se tako zavarovali pred vplivom hudobnih duhov. Kasneje so ljudje s strešno dekoracijo z motivi krščanstva prosili Boga, naj varuje prebivalce te hiše in jih blagoslavlja.

Zelo pogosto so kot strešni okras upodobljene divje in domače živali. Vsaka žival ima svoj značilen karakter in temperament zato varuje streho na drugačen način. Nekaterim od njih so v preteklosti pripisovali mistično moč. Le ta je bila običajno povezana z lastnostmi kot so modrost, inteligenca in sreča. Tako lahko močan, od nikogar odvisen orel, kot gospodar neba z razprtimi krili varuje objekt podobno kot kokoš svoje pišče in simbolizira pozornost, budnost in zvestobo. Živali pa niso vedno upodobljene le zaradi svoje simbolne vrednosti, saj včasih s svojo podobo razkrivajo poklic ali morda priimek lastnika strešnega okrasa.

 Priimek: MedvedPriimek: MedvedPriimek: PetelinPriimek: PetelinPriimek: ZajecPriimek: ZajecPriimek: JelenPriimek: JelenPriimek / poklic: Mlinar / mlinarPriimek / poklic: Mlinar / mlinarPoklic: dimnikarPoklic: dimnikar

 simbolizira plodnost in budnost ter varuje dom pred ognjem.  na strehi prinaša srečo in bogastvo in ker ponoči dobro vidi, varuje dom pred vlomilci. Vsak, ki hoče mir pod streho ima na strehi  .  s svojim budnim očesom zagotavlja stanovalcem nočni mir in dober spanec.  simbolizira vitalnost, veliko moč in veselje do življenja.  predstavlja zvitost in inteligentnost ter dobrega opazovalca.  na strehi ima pozitiven pomen, saj simbolizira modrost, dolgo življenjsko dobo in je zaščitnik ljudi.

 Novodobni strešni okrasi predstavljajo alternativo živalskim simbolom. V njih ne iščemo simbolnega pomena, pač pa naj bi s svojo figuro očarali in zabavali. Te figure izgledajo precej štoraste, nerodne in arogantne vendar so tako pri odraslih kot otocih priljubljene. Vidimo jih na slemenu ali kjerkoli na strehi. Povsem nov trend predstavljajo strešni okrasi, ki jih namestimo v kapni legi strehe v žleb. Velika izbira motivov in oblik, ki je danes na voljo zadovolji še tako zahteven okus. Če v množici strešnih okrasov ne najdete ustreznega, lahko naročite individualen strešni okras, ki bo ustrezal vašim željam tako po motivu, obliki in barvi. Možne so večbarvne izvedbe in izdelava strešnega okrasa v barvi kritine.

Pregled arhivov razkriva bogastvo strešnih ornamentov.

Arhiv Jungmeier 1910~18Arhiv Jungmeier 1910~18

Jungmeier - strešni okras iz leta 1993~2006Jungmeier - strešni okras iz leta 1993~2006

ISO certifikat tovarne Jungmeier

jungmeier_tuv_iso_certifikat-s

Zahteven sistem upravljanja in nadzora kvalitete, ki je podvržen najstrožjim kriterijem preizkušanja imajo že od leta 1996. Pridobili so certifikat po standardu DIN EN ISO 9002 in certfikat po DIN EN ISO 9001.

Kontaktni podatki

HROVAT UB d.o.o.

Krakovska cesta 25, 1230 Domžale, Slovenija
ID za DDV: SI20831200

gsm: 041 320 706
telefon: 01 / 72 12 089
faks: 01 / 72 26 836

www.hrovat-ub.si ¦ www.jungmeier.si
e-mail: hrovat@jungmeier.si