Za več informacij pokličite: 041 320 706

Nevihtna sponka

Streha varna pred nevihtami

Streha varna pred nevihtami - nevihtna sponka “SturmFix”Streha varna pred nevihtami - nevihtna sponka “SturmFix”

Sponka z močnim učinkom, novi sistem pritrjevanja Jungmeier in Koramic strešnikov.
Delovanje nevihtne sponke “SturmFix”Delovanje nevihtne sponke “SturmFix”Zagotovo največja varnost streh pred neurji.

Ko siloviti viharji ali celo pravi orkanski vetrovi pometajo po deželi morajo strešne kritine kljubovati velikim obremenitvam. Tem obremenitvam pa na žalost ne kljubuje vsaka streha. Kadar strešna kritina ni strokovno položena oz. pritrjena grozi strehi velika škoda, ki se kaže predvsem na strešnih robovih.
Zaradi podnebnih sprememb se število neurij stalno povečuje tudi pri nas. Zaradi povečanja pogostosti neurij se povečuje tudi obseg tako nastale gospodarske škode.
Tako Nemčijo kot tudi Slovenijo iz leta v leto  prizadenejo vedno hujša neurja. Novi nemški standard DIN 1055-4 opredeljuje obremenitve vsled vetra, ki so prilagojene  spreminjajočim se podnebnim razmeram.

Tovarni Jungmeier in Koramic sta se tem novim izzivom in povišanim zahtevam po vse večji varnosti zaradi neurij takoj odzvali in dopolnili ter spremenili podrobnost v glavi strešnika, ki omogoča vgradnjo tako imenovane nevihtne sponke.

Z razvojem novega pritrdilnega elementa – nevihtne sponke smo dobili učinkovito začito streh pred neurji.

Nevihtna sponka predstavlja preprosto in genialno rešitev, ki medsebojno povezuje strešnik s sponko iz nerjavečega jekla. Sponka sede v natančno izdelan utor na strešniku in medsebojno močno poveže strešnika v stiku. Takšna zveza je zanesljiva tudi pri močnih nevihtah. Tako dobimo proti neurjem zanesljivo, varno in homogeno strešno površino.
Kadar deluje na strešnik zaradi vetra podtlak, ki je večji od lastne teže strešnika so potrebni dodatni ukrepi. Tako moramo pri strešnih naklonih, večjih od 65° pritrditi prav vsak strešnik. Nevihtne sponke so pod ekstremnimi vremenskimi pogoji brez težav vzdržale laboratorijski preizkus.

Pritrjevanje strešnikov z nevihtno sponko “SturmFix” in princip spajanja med strešniki.Pritrjevanje strešnikov z nevihtno sponko “SturmFix” in princip spajanja med strešniki.

Takšen sistem ponuja še dodatno prednost. Zamenjava strešnikov, ki so poškodovani zaradi neurja je bistveno hitrejša in enostavnejša, kot če strešnike varujemo proti neurju s starimi sistemi, ki so strešnik vpenjali v stranskem žlebu.

Testiranje delovanja nevihtne sponke “SturmFix” v nemškem testnem laboratoriju.Testiranje delovanja nevihtne sponke “SturmFix” v nemškem testnem laboratoriju.Razvoj inovativnega pritrdilnega sistema »Sturmfix – nevihtne sponke« temelji na preizkusih. Za resnično kompetentne potrditve učinkovitosti nevihtnih sponk je tovarna testirala vse strešne modele s sedežem za nevihtno sponko na Inštitutu za raziskovanje strešnih kritin v Essnu. Ta Inštitut je odločilno prispeval k razvoju postopka testiranja po DIN EN 14437 in ustreznega preizkuševališča. Določanje upora proti dvigu strešnika vsled podtlaka predpisuje DIN EN 14437. Dosedanja srednja vrednost upora proti dvigu strešnika varovanega s  klasično veterno sponko znaša 1.200 N.
Učinkovitost in uspešnost s SturmFix - nevihtno sponko varovanih strešnikov je izjemna. Standard DIN EN 14437določa, da se morajo meritve upora zaradi podtlačne obremenitve strešnika prekiniti pri maksimalni obremenitvi 3.250 N, pri čemer ne sme priti do poškodb preizkuševališča. Ko so dosegli to obremenitev so poskus prekinili. Nobeden od  kriterijev preizkušanja po standardu DIN EN 14437 ni bil kršen. Dejanska srednja vrednost upora zato verjetno leži precej nad izmerjeno vrednostjo 3.250 N.

 Nevihtna sponka - Streha varna pred nevihtami (prospekt).pdf 317.46 Kb

ISO certifikat tovarne Jungmeier

jungmeier_tuv_iso_certifikat-s

Zahteven sistem upravljanja in nadzora kvalitete, ki je podvržen najstrožjim kriterijem preizkušanja imajo že od leta 1996. Pridobili so certifikat po standardu DIN EN ISO 9002 in certfikat po DIN EN ISO 9001.

Kontaktni podatki

HROVAT UB d.o.o.

Krakovska cesta 25, 1230 Domžale, Slovenija
ID za DDV: SI20831200

gsm: 041 320 706
telefon: 01 / 72 12 089
faks: 01 / 72 26 836

www.hrovat-ub.si ¦ www.jungmeier.si
e-mail: hrovat@jungmeier.si