jungmeier_euro_2000_gumb-onjungmeier_falzziegel_gumb-onjungmeier_karthago_gumb-onjungmeier_mondo_gumbJungmeier Planojungmeier_universo_gumb-onjungmeier_bobrovec_gumbjungmeier_cosmo_gumb-onkoramic_actua_gumb-onjungmeier_stresni_dodatki_gumb-on
Za več informacij pokličite: 041 320 706

Prednosti opečnega strešnika Koramic ACTUA

Naselje pokrito s strešnikom ACTUA v žlahtni grafitno sivi engobiNaselje pokrito s strešnikom ACTUA v žlahtni grafitno sivi engobiKoramic ACTUA – eleganca in tehnična dovršenost v vseh pogledih, brezkompromisno najboljši

Izrazito lepe, arhitekturno bogate in zanimive strehe predstavljajo piko na i vsake hiše. Tako lahko streha pripoveduje očarljivo, fascinantno zgodbo o graditelju, arhitektu, lastniku, gradbeni stroki… Preprosta, elegantna oblika strešnika dopušča enostavno vgradnjo in zadovolji še tako zahtevnega arhitekta, izvajalca in invenstiorja.

V skupini strešnih modelov z integriranim sistemom varovanja streh pred neurji zasluži strešnik Actua še prav posebno pozornost zaradi izjemno lepe, čiste in elegantne linije, ki je še posebej primerna za moderno minimalistično arhitekturo. Kljub bogati preprostosti in eleganci pa dosega in presega vse zahteve po varnosti streh v modernih klimatskih pogojih.

Strešnik ACTUA:

Strešniki z integriranim sturmFix sistemom ustrezajo in izpolnjujejo zahteve po varnosti streh pred neurji, ki so predpisane v novem standardu DIN 1055 poglavje 4. Strešnik Actua tako ustreza vsem zahtevam standarda glede vetrne obremenitve kot tudi zahtevam klimatsko močno onesnaženih in obremenjenih področij. (npr.: Baltik, Islandija…)

Vstavimo nevihtno sponko in jo privijemo.Vstavimo nevihtno sponko in jo privijemo.Sponka je nameščena.Sponka je nameščena.Vrsto višje vstavimo in odložimo strešnik.Vrsto višje vstavimo in odložimo strešnik.Rahlo pritisnemo in spoj je narejen.Rahlo pritisnemo in spoj je narejen.Pokrivanje z zamikom.Pokrivanje z zamikom.Elegantna sivinaElegantna sivina

Dodatna prednost strešnika Actua se kaže v načinu vgradnje. Strešnik Actua lahko polagamo v vrste ali z zamikom. Za arhitekte je še posebej zanimivo pokrivanje z zamikom. Zaradi zamikanja strešnik prav nič ne izgubi na zanesljivosti in varnosti proti neurjem, saj ima vsak strešnik na spodnji strani dva utora, ki zanesljivo vpenjata glavo nevihtne sponke.Učinkovitost in uspešnost s SturmFix - nevihtno sponko varovanih strešnikov je izjemna.

Laboratorijske meritve in poskusi so pokazali, da prenese strešnik Actua 2.200 N/m² podtlačne obremenitve. To je trenutno največja izmerjena vrednost obremenitve, ki jo lahko prenesejo ravni gladki strešni modeli. Meritve so izvajali na površini na kateri je bil s sturmFix sponko pritrjen le vsak drugi strešnik. Izračun pokaže, da prenese nevihtna sponka ~400 N obremenitve.

Poleg lepega estetskega videza in izjemne varnosti pred neuriji je strešnik Actua še prav posebej zanimiv zaradi izredno bogatega izbora dodatnih strešnih elementov. Tako široko paleto dodatnih strešnih elementov zagotavlja in nudi le tovarna Koramic pri strešnem modelu Actua. Čelni strešnik je tako dobavljiv v dveh izvedbah: kot polovička in kot osnovni strešnik. Osnovni strešnik in polovička sta lahko leva in/ali desna.  Osnovne oblike čelnega strešnika so krajnik, zaključni strešnik in zaključni slemenski zračnik. Za izvedbo čela strehe imamo tako na izbiro kar 12 različnih strešnih elementov. In to še ni vse:

 

Strešnik 1/1Strešnik 1/1Strešnik 1/2Strešnik 1/2Slemenski zračnik 1/1Slemenski zračnik 1/1Slemenski zračnik 1/2Slemenski zračnik 1/2ZračnikZračnikZaključni strešnik 1/1Zaključni strešnik 1/1Zaključni strešnik 1/2Zaključni strešnik 1/2

 

Krajnik desni 1/1Krajnik desni 1/1Krajnik desni 1/2Krajnik desni 1/2Krajnik levi 1/1Krajnik levi 1/1Krajnik levi 1/2Krajnik levi 1/2Krajnik, slemenski zračnik, desni 1/1Krajnik, slemenski zračnik, desni 1/1Krajnik, slemenski zračnik, desni 1/2Krajnik, slemenski zračnik, desni 1/2

 

Krajnik, slemenski zračnik, levi 1/1Krajnik, slemenski zračnik, levi 1/1Krajnik, slemenski zračnik, levi 1/2Krajnik, slemenski zračnik, levi 1/2Antenski strešnikAntenski strešnikSanitarni odduhSanitarni odduhOdvod plinovOdvod plinovSolarni prebojSolarni preboj

 

SlemenjakSlemenjakSlemenjak grebenskiSlemenjak grebenskiSlemenjak začetniSlemenjak začetniTriosna kapaTriosna kapa

 

Pri tako veliki izbiri strešnih elementov ni prav nič težko izdelati zahtevne strešne konstrukcije.

Prečni prerez in detajlPrečni prerez in detajlArhitekt Nils von MinckwitzArhitekt Nils von Minckwitz

Strehe, ki so še posebej lepe in zanimive lahko imenujemo krona hiše. Polkrožna geometrija strehe s slemenom predstavlja modifikacijo glinene strehe in je poznana kot Zeppelinova streha. Koramic Actua: izjemno lep, varen in eleganten strešnikKoramic Actua: izjemno lep, varen in eleganten strešnikIzvedba na sliki je delo arhitekta Nilsa von Minckwitz iz Berlina in spominja po obliki na ladijski trup. Hiša je v celoti izdelana iz naravnih materialov. Grafitno siva žlahtna engoba strešnika Actua, da hiši imeniten videz, še več moderen strešni dizajn strešnika povezuje tradicionalno strešno geometrijo iz 1920-ih let z novimi modernimi časi. Polkrožna streha pokriva približno 2/3 višine stavbe. V kapni legi se streha vzpenja vertikalno kot stena in preide v višini tal mansardnega dela stavbe v ločno konstrukcijo, ki se zaključi v slemenu. Pokrivanje strešnika Actua z zamikom poudarja ravne strešne linije. Te linije z lahkoto sledijo in sovpadajo z linijo na ravnem delu nadzidka – frčade. Skladno z dizajnom strehe so izdelani tudi gladki, ravni slemenjaki.

Kljub »ladijski« obliki strehe sodi stavba med moderne objekte saj je v večji meri energetsko samozadostna.

Naravni toni strešnika Actua so na voljo v treh kvalitetah strešne površine, ki dajejo prav vsaki strehi poseben individualen izgled.

Tudi krovec je lahko...Tudi krovec je lahko......mojster in umetnik, ... ko pri delu uporablja strešnike tovarne Koramic...mojster in umetnik, ... ko pri delu uporablja strešnike tovarne Koramic


Podrobnosti na strešniku (številčne oznake na slikah):
 1. Dva stranska žleba - dvojna varnost pred nalivi, snežnimi neurji in prahom (npr. pelod in plodovi lipe, lipovca, vrbe, iglice macesna...)
 2. Sedež nevihtne sponke z zgornje in s spodnje strani strešnika.
 3. Robustne vzdolžne ojačitve na spodnji strani strešnika.
 4. Močne prečne vezi.
 5. Dodatna slepa izvrtina za pritrditev strešnika z vijakom ali žebljem.
 6. Dolga stranska utora zanesljivo vpenjata vrat nevihtne sponke.
 7. Dodatne vzdolžne ojačitve, večja varnost pred točo.
 8. Bradi oz. obešalna nosova.

Pogled na strešnik z vrhaPogled na strešnik z vrhaNa spodnji strani strešnika izstopajo močne čvrste ojačitveNa spodnji strani strešnika izstopajo močne čvrste ojačitve

Prednosti opečnega strešnika ACTUA:
 • Eleganten, moderen in varen strešnik oblikovan tako, da zadosti vsem arhitekturnim slogom in zahtevam.
 • Nič ni prepuščeno naklučju vse podrobnosti so skrbno izdelane in oblikovane.
 • Dobavljivi v treh kvalitetah strešne površine: natur, engobiran z žlahtno engobo-glazuro.
 • Primeren za vgradnjo na položne strehe od 10 stopinj navzgor.
 • Velika vertikalna pomičnost 4,5 cm omogoča in olajša izdelavo raznih strešnih detajlov.
 • Dvojna globoka stranska zareza omogoča odlično odvajanje vode. Priporočamo pokrivanje z zamikom.
 • Majhna poraba od 10,5 do 11,8 kos/m² omogoča hitro, ekonomično pokrivanje strehe z minimalnim vplivom na podražitev strehe zaradi neugodnega letvanja.
 • Izjemno široka paleta dodatnih strešnih elementov zagotavlja izdelavo še tako zahtevnih streh.
 • Zgornja ravna površina je lepo speljana in polkrožno zaključena. Takšna izvedba strešnika omogoča pokrivanje neravnih - ločnih strešnih površin. Lokalne neravnosti podkonstukcije se tako manj opazijo, kot če bi bil strešnik na spodnjem koncu ravno odrezan.
 • Izredno močne vzdolžne ojačitve na spodnji strani strešnika dajejo potrebno togost in nosilnost "ploščatega" strešnika.
 • Dobro zapiranje in tesnenje strešnika omogoča enostavno in varno izvedbo strešnih grebenov in žlot.

 

Tehnični podatki, barve engob in reference (klikni na povezavo).


ISO certifikat tovarne Jungmeier

jungmeier_tuv_iso_certifikat-s

Zahteven sistem upravljanja in nadzora kvalitete, ki je podvržen najstrožjim kriterijem preizkušanja imajo že od leta 1996. Pridobili so certifikat po standardu DIN EN ISO 9002 in certfikat po DIN EN ISO 9001.

Kontaktni podatki

HROVAT UB d.o.o.

Krakovska cesta 25, 1230 Domžale, Slovenija
ID za DDV: SI20831200

gsm: 041 320 706
telefon: 01 / 72 12 089
faks: 01 / 72 26 836

www.hrovat-ub.si ¦ www.jungmeier.si
e-mail: hrovat@jungmeier.si