jungmeier_euro_2000_gumb-onjungmeier_falzziegel_gumb-onjungmeier_karthago_gumb-onjungmeier_mondo_gumbJungmeier Planojungmeier_universo_gumb-onjungmeier_bobrovec_gumbjungmeier_cosmo_gumb-onkoramic_actua_gumb-onjungmeier_stresni_dodatki_gumb-on
Za več informacij pokličite: 041 320 706

Prednosti opečnega strešnika Jungmeier COSMO

Jungmeier Cosmo platinasto siva engoba - streha z točkovnimi in linijskimi snegoloviJungmeier Cosmo platinasto siva engoba - streha z točkovnimi in linijskimi snegoloviJungmeier COSMO – velikoformatni stiskani opečni strešnik s svojo umirjeno strukturo naredi streho privlačno v vseh okoljih. Strešnik COSMO je optimalen za sanacije, prenove in novogradnje v mestu in na podeželju.

Strešniki izdelani iz naravnega materiala - gline, so okolju prijazni proizvodi, ki zagotavljo kvalitetno in udobno bivanje. Streha pokrita z glinenimi strešniki "diha", se hitro suši in ne obremenjuje okolja. Glineni strešniki s široko paleto naravnih barv ustvarjajo toplino in zagotavljajo zdrave in udobne bivalne pogoje.  Odlikuje jih velika odpornost proti UV žarkom, kislinam ter bazam. So čvrsti, negorljivi in odporni proti zmrzovanju. Ne zahtevajo nobenega vzdrževanja in dosegajo dolgo življenjsko dobo. Glinene strešnike lahko v celoti in popolno recikliramo.

Strešnik COSMO:

Strešnik Cosmo je tehnično brezhiben in najboljši v skupini podobnih strešnikov. Po obliki sodi med strešnike modernega videza, ki s svojo ponvasto strukturo tvori elegantno strešno površino. Dvojni stranski žleb s prečnim odvajanjem vode optimalno varuje streho pred vstopom vode, saj v celoti in brezkompromisno vrača vodo nazaj na ponvasto površino strešnika. Tam ustrezne tehnične rešitve zagotavljajo, da voda ostane na površini in tako neovirano odteka. Izjemne prečne in vzdolžne ojačitve tvorijo čvrsto in kompaktno formo, ki klubuje velikim strešnim obremenitvam obenem pa izpolnjuje tudi estetske zahteve današnjega časa.

Podrobnosti na strešniku (številčne oznake na slikah):

 1. Konični sedež s poglobitvijo za pritrditev strešnika z vijakom ali žebljem.
 2. Dva globoka stranska žleba - dvojna varnost pred nalivi, snežnimi neurji in prahom (npr. peloh in plodovi lipe, lipovca, vrbe, iglice macesna...)
 3. Usmerjevalni prečni kanal (leva slika)
 4. Vertikalna pomičnost ca 2 cm.
 5. Dva obešalna nosova.
 6. Vzdolžne ojačitve strešnika.
 7. Močna prečna ojačitev

Strešnik Jungmeier Cosmo: (1) luknja za vijak ali žebelj, (2) dva kanala za odvajanje kondenza, (3) usmerjevalni kanal, (4) vertikalna pomičnost ca 2 cm.Strešnik Jungmeier Cosmo (spodnja stran): (1) luknja za vijak ali žebelj, (2) dva kanala za odvajanje kondenza, (3) prekinjena kanala zaradi usmerjevalnega kanala, (5) dva obešalna nosova, (6) vzdolžna ojačitev strešnika.

Prednosti opečnega strešnika COSMO:
 • Dvojna globoka stranska zareza omogoča tesno prileganje in odlično odvajanje vode. Takšna izvedba kanalov poveča varnost pred nalivi, vdorom snega ter prahu ob močnih vetrovih. Skupaj s spodnjimi rebri tvori v prečnem prerezu labirint, ki povečuje vodotesnost strešnika.
 • Dodatni prečni usmerjevalni kanal vrača vodo nazaj na ponvasto površino strešnika ter tako preprečuje natekanje vode - polnenje kanalov strešnika pod njim
 • Majhna poraba od 10,9 do 11,5 kos/m² omogoča hitro in ekonomično pokrivanje strehe. Majhen razpon porabe ~0,6 kos/m² le minimalno vpliva na podražitev strehe zaradi neugodnega letvanja.
 • Vertikalna pomičnost 2 cm.
 • Zgoraj ponvast - spodaj raven z močnimi vzdolžnimi ojačitvami tako na sredini strešnika kot tudi pod žlebom.
 • Izredeno močna prečna ojačitev se zaključi z ojačitvijo na meji med ponvico in žlebom.
 • Nič ni prepuščeno naklučju vse podrobnosti so skrbno izdelane in oblikovane. Zgoraj: Sedež za vijak s konično strukturo, poglobitev v glavi strešnika z bariero, ki preprečuje vstop vode v glavo strešnika, klančina v glavi strešnika pa preprečuje vstop vode v stranski žleb. Spodaj: veliko vzdolžnih in prečnih ojačitev, ojačitev na mestu prehoda za vijak ali žebelj, dodatne oznake niso vtisnjene v strešnik...
 • Strešniki so engobirani – dodatna zaščita pred vremenskimi vplivi in propadanjem.
 • Dobavljivi v naravno rdeči, rdeči engobi, bakreno rjavi engobi, črni engobi, platinasto sivi engobi in črni ter havana glazuri.

Tehnični podatki, barve engob in reference (klikni na povezavo).

Primer vgradnje levega in desnega krajnika, izrez na strešniku prikazuje pot vode iz stranskega kanala nazaj na površino strešnika.

Jungmeier Cosmo tehnična risbaJungmeier Cosmo tehnična risbaPrimer uporabe levega krajnika.Primer uporabe levega krajnika.Primer uporabe desnega krajnika.Primer uporabe desnega krajnika.Pot kondenza - po dveh kanalih in z usmerjevalnim kanalom usmerjen na zunanjo stran strehe.Pot kondenza - po dveh kanalih in z usmerjevalnim kanalom usmerjen na zunanjo stran strehe.

Jungmeier Cosmo - izvedba slemenaJungmeier Cosmo - izvedba slemenaIzvedba slemena z uporabo nosilcev slemenske letve, slemenjaki so pritrjeni s slemenskimi sponkami, pod slemenjaki je slemenski trak, na strehi je izveden zračni kanal in uporabljena paroprepustna folija kot sekundarna kritina.

ISO certifikat tovarne Jungmeier

jungmeier_tuv_iso_certifikat-s

Zahteven sistem upravljanja in nadzora kvalitete, ki je podvržen najstrožjim kriterijem preizkušanja imajo že od leta 1996. Pridobili so certifikat po standardu DIN EN ISO 9002 in certfikat po DIN EN ISO 9001.

Kontaktni podatki

HROVAT UB d.o.o.

Krakovska cesta 25, 1230 Domžale, Slovenija
ID za DDV: SI20831200

gsm: 041 320 706
telefon: 01 / 72 12 089
faks: 01 / 72 26 836

www.hrovat-ub.si ¦ www.jungmeier.si
e-mail: hrovat@jungmeier.si